Berichten

Recente berichten

17. (Ochtend) mijmeringen

Het is kwart voor negen en ik ben net wakker, lig nog wat na te dommelen. Het licht buiten wordt gefilterd door de dunne gordijnen, ik ruik vaag de geur van de tatamis, de Japanse vloermatten, door mijn zacht ruisende beademingsmasker. Mijn fijne comfortabele hoog-laag bed staat hier op. Een goede aanschaf was dat. EenMeer lezen over “17. (Ochtend) mijmeringen”

– Intermezzo

Het is ondertussen al weer juni en al weer een tijd geleden dat ik mijn laatste blog heb gepubliceerd. Er is veel gebeurd en ook veranderd in mijn leven. LivPoz & ALeS, de titel van deze blog, kon beter worden omgedraaid. ALS was de dominante factor en overspoelde volledig mijn leven: Positiviteit was vaak verMeer lezen over “– Intermezzo”

7. Stilte in mijn storm

In het voorjaar van 2018 was de hectiek voorbij en was mijn leven weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Van de gemeente Amsterdam kreeg ik een IOAZ uitkering- een speciale uitkering voor ondernemers die geen recht hebben op WIA of WW. Geen vetpot maar net genoeg om de vaste lasten te kunnen betalen. En ikMeer lezen over “7. Stilte in mijn storm”

– Overpeinzing. Kijk ‘The Tibetan Book of the Dead (1994) – Narrated by Leonard Cohen’ op YouTube

Bardo’s Bardo, in het sanskriet antahabrāva, sambbavesi (wat letterlijk ‘tussen twee’ betekent) is een term uit het Tibetaans Boeddhisme Om de betekenis te omschrijven worden in Nederlandse veralingen verschillende begrippen gebruikt: overgangstoestand,overgangsstadium, tussenstaat of tussentoestand. In het westen denkt men meestal dat met bardo alleen de drie overgangstoestanden bedoeld worden, waar iemand doorheen moet gaanMeer lezen over “– Overpeinzing. Kijk ‘The Tibetan Book of the Dead (1994) – Narrated by Leonard Cohen’ op YouTube”

– Overpeinzing. Amitahib

‘Amithaba is de hoofd-Boeddha (de Boeddha van het oneindige Licht) van het Amida Boeddhisme dat ontstond in China, Korea, Vietnam en Japan. Dit is één van de grootste stromingen in het Boeddhisme. Amithaba behoort tot de drie heiligen uit het westerse paradijs samen met bodisattva Mahasthamaprapta en Quan Yin Ee (Avalokitesvara). Padmansambava, een Indiase monnikMeer lezen over “– Overpeinzing. Amitahib”

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: